MedarbetareElektroautomatik:s historia

 

ELEKTROAUTOMATIK ÖVER 50 ÅR

Elektroautomatik grundades i Skövde 1965 av Åke Sjöberg, vilket var en tid då industrialiseringen var stark i regionen. Då, en liten verksamhet med inriktning på konsultation inom el- och styrteknik. Idag, ett stort och starkt företag med bred kompetens vars fokus är att leverera kompletta lösningar inom industriautomation.

 

GÖTEBORGSKONTORET ÖPPNADE

1979 startade Elektroautomatik upp sin verksamhet i Göteborg med en personalstyrka på fem personer. Det nya kontoret blev samtidigt företagets huvudkontor.

1992 startade en ny era på Elektroautomatik:s Göteborgskontor med Åkes son Johan Sjöberg i spetsen. Då skapades förutsättningarna för entreprenadverksamheten på el- och styrsidan samt för den lättsamma och raka atmosfär som än idag präglar Elektroautomatik.

 

NYA FRÄSCHA LOKALER

Skövdekontoret flyttade in i nya fräscha lokaler 2006 och Göteborgskontoret gjorde detsamma 2013.

Under 2013 utvecklade även Elektroautomatik en visionavdelning och varumärket Sensor Control köptes upp. Sensor Control är idag självständigt varumärke, men arbetar under Elektroautomatik.

 

ELEKTROAUTOMATIK SATSAR PÅ EFTERMARKNAD

2014 expanderade Elektroautomatik ytterligare genom att starta upp den nya avdelningen Service & Driftsäkerhet. Satsningen gick snabbt framåt och inledde med ett starkt lag på 11 anställda. I slutet av året hade företaget växt till totalt 90 anställda.

 

 

140129-1341-ED-Timeline-EA_webb